Kompozit Yer Kaplama Malzemeleri, içinde %60 oranında ahşap ve %40 oranında PVC plastik maddesi bulunan yer döşeme ürünüdür. Kendisine has özel tasarımı sayesinde estetik bir ortam sunmaktadır. Aynı zamanda dış görünüşünün ahşap olması doğal bir atmosfer için vazgeçilmez bir seçenektir. Farklı renk ve model seçenekleri bulunmaktadır. Bu sayede müşteriler kendilerine yakışan renk ve model seçenekleri arasından tercihi yapabilmektedir.

Kompozit Deck içerisinde özel bağlayıcılar bulunmaktadır. Dolayısıyla bu bağlayıcıların hangi koşullarda üretildiği ve insan sağlığını tehdit edip etmeyeceği test edilmelidir. Bu testler de TSE raporları aracılığıyla gerçekleşmektedir. Devletin özel testi olan TSE raporları Kompozit Deck üzerinde bulunmaktadır. Bu da deck malzemelerinin insan sağlığına herhangi bir zararının olmadığını göstermektedir. Dolayısıyla Kompozit Deck Kullanım ve İşlemlerinde Altın Kuralların başında TSE raporu ve damgası gelmektedir.

Kompozit Deck Malzemeleri Avantajları Nelerdir?

Kompozit Deck Ürünleri, kullanıcılarına pek çok avantajı aynı anda yaşama imkanı tanımaktadır. Tüm bu imkanların yanında doğal ahşap görüntüsü sayesinde ortamın havasını hep canlı tutmaktadır. Peki Kompozit Deck kullanıcılarına ne gibi avantajlar sunmaktadır? Gelin hep beraber inceleyelim.

-Kompozit Deck Malzemeleri kullanıcılarına uzun ömürlü aktif kullanım imkanı tanımaktadır. Uzun ömürlü olması sürekli yer döşeme iyileştirme ve yenileştirme faaliyetlerin de önüne geçmektedir. Aynı zamanda içerisinde bulunan özel yapısı sayesinde üzerine etki eden basıncı eşit şekilde yaymaktadır. Bu sayede dayanıklı bir yapıya sahip olmaktadır. Dayanıklı yapısı da Deck Malzemelerinin tercih edilmesinde bir başka öne çıkan faktördür.

-Kompozit Deck Malzemelerinin iç yapısından dolayı yüzey üzerinde küf ve mantar oluşumunun büyük oranda önüne geçilmektedir. Bu sayede özellikle uzun süreli kullanım dışı kaldığında dahi Kompozit Deck üzerinde küf ve mantar oluşmamaktadır.

-Kompozit Deck Yer Döşeme Malzemeleri antibakteriyel özelliğe sahiptir. Antibakteriyel özelliği sayesinde zemin üzerinde aşırı toz ve kir birikmemektedir. Fakat ara ara genel temizlik ve bakım yaptırmak son derece önemlidir. Bu sayede Kompozit Deck ilk günkü gibi temiz ve sağlıklı kullanılabilmektedir.

-Kompozit Deck Malzemelerinin temizliği ve bakımı oldukça basittir. Kullanım noktasında büyük bir avantaj sağlayan bu özellikler müşterilerinde oldukça hoşuna gitmektedir.

 -Yapı/dekorasyon ve inşaat sektöründe pek çok ürün geri dönüşüme uygun değildir. Fakat Kompozit Deck içerisinde bulunan bağlayıcı liflerin ve plastik maddelerin büyük bir çoğunluğu geri dönüşüme uygundur. Geri dönüşüme uygun olması ve üretiminde de çevreye zarar vermemesi Kompozit Deck Malzemelerinin çevre dostu olmasında etkilidir. Çevre dostu kategorisinde yer alan Kompozit Deck, bu özelliğiyle de kullanıcıların kalbini fethetmektedir.

-Kompozit

Kompozit Deck İşlemlerinde Önemli İpuçlar

Kompozit Yer Döşeme Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Kompozit Deck içerdiği zengin özellikleri ve avantajları sayesinde pek çok alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Bu alanlar içinde:

-Balkonlarda

-Havuz Dekorasyon İşlemlerinde ve Havuz Kenarlarında

-Özel plaj noktalarında

-Lavabolarda

-Kafelerde ve Restoranlarda

-Yaz ve Kış Bahçelerinde

-Saunalarda ve Marinalarda aktif olarak kullanılmaktadır. Kompozit Deck Malzemelerinin özellikle bu noktalarda kullanılmasının nedeni de kaymaz özelliğidir. Deck Malzemeleri yüzeyinde su olsa dahi insanların kaymasının önüne geçmektedir. Bu da olası sağlık sorunlarının önüne geçilmektedir. Aynı zamanda uzun ömürlü kullanım avantajı sunmas ve temizliğinin basit olması da tercih edilmesinde bir başka husustur.

Kompozit Yer Döşeme Boyanabilir mi?

Kullanıcıların kafasına takılan sorular arasında Kompozit Deck boyanabilir mi sorusu gelmektedir. Bu sorunun cevabı evet olarak geçmektedir. Fakat Kompozit Yer Döşeme, neme karşı oldukça dirençlidir. Çünkü içerisinde bulunan ahşap ve polimer kuvveti neyim yüzeyden iç kısa ilerlemesini engellemektedir. Bu yüzden Kompozit Deck boyama veyahut zımpalama işlemlerine ihtiyaç duymamaktadır. Ancak istenildiği takdirde kalın kat atmadan boyama işlemi gerçekleşmektedir. Kullanıcıların büyük bir kısmı  Kompozit Deck Boyamasını çoğunlukla farklı renk istedikleri için yapmaktadır. Bu soru sık karşılaşıldığı için cevaplamak istedik.

Kompozit Deck Montajında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Kompozit Deck Montajı kolay ve basittir. Fakat doğru yapılması ve montaj işlemlerinde doğru ölçüm almak oldukça önemlidir. Bu yüzden montaj işlemlerini işi bilen ustalara bırakmak en doğrusu olacaktır. Peki Kompozit Deck Montajı Nasıl Yapılmaktadır?

-Kompozit Deck Yer Döşeme Montajında, şap işlemlerinde de olduğu gibi öncelikli olarak zemin temizliği gelmektedir. Montajı yapılacak olan zeminin üzerinde toz, kir veya artık kalmaması gerekmektedir. Genel temizlik yapılması Kompozit Deck Malzemesinin işlevini tam olarak yerine getirmesi için önemlidir.

-Yer Zeminin genel temizliği yapıldıktan sonra önceden alınmış olan Kompozit Deck ölçümleriyle montaj işlemleri başlamaktadır. Montaj işlemleri bittikten sonra genel kontrol ve test yapılmaktadır. Kompozit Deck, montaj işlemlerinden hemen sonra yapılan kontrollerinden başarıyla geçtiği takdirde kullanım için uygundur. Kısa süre içerisinde gerçekleşen bu montaj işleminden sonra Deck Malzemesi hemen ardından kullanılabilmektedir.

Kompozit Deck Montajında özellikle firmaların dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Bu noktaların başında da doğru karkas aralığı seçimi yer almaktadır. Dolayısıyla montaj işlemi öncesinde müşterinin ürünü hangi sıklıkla ve hangi noktalarda kullanılacağı öğrenilmelidir. Çünkü insan trafiğini yoğun olduğu noktalarda yapılan Kompozit Deck Montaj İşlemlerinde karkas arası mesafe daha dar olmaktadır. Dolayısıyla gün içerisinde aktif kullanılan noktalarda karkas aralıkları 20 ile 22 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Çünkü karkas arası mesafe aralığının düşmesi aynı metrekare içinde daha fazla karkas kullanmak demektir. Dolayısıyla Kompozit Deck daha fazla karkas sayesinde daha dayanıklı bir hal almaktadır. Fakat insan trafiğinin daha az yoğun olduğu noktalarda karkas arası mesafe 30 ile 32 cm e kadar çıkmaktadır. Bu da elbette ki ürünün dayanıklığını etkilemektedir.

Kompozit Deck Montaj İşlemlerinin Altın Kuralları arasında da kullanılan vida türleri yer almaktadır. Kompozit Yer Döşeme Montaj İşlemlerinde çoğu zaman Kompozit Panel Vidası kullanılmaktadır. Fakat ihtiyaçlar doğrultusunda Chiboard vidası veya Matkap uçlu vidalarda kullanılmaktadır. Bu vidaların kullanımı karkas aralığında olduğu gibi insan kullanım yoğunluğuna göre değişmektedir.

Kompozit Yer Döşeme Deck Malzemeleri ile Ortamın Havasına Yeni Bir Soluk

Kompozit Deck Malzemeleri içerisinde bulunan ahşap lifleri sayesinde ahşap vari bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kullanıcılarına doğal bir kullanım sunmaktadır. Bundan ötürü ortamın havasını canlı ve diri tutmaktadır. İçerdiği zengin özellikleri ve kullanım kolaylığı sayesinde yer döşeme/dekorasyon işlemlerine yeni bir soluk Kompozit Deck Malzemelerinden geçmektedir. Kullanıcıların tamamına yakının memnuniyetle kullandığı Kompozit Yer Döşeme farklı renk ve model seçenekleri ile müşterilerini beklemektedir.

Kompozit Deck İşlemleri ve Montajı çok hassas ve dikkat gerektiren bir husustur. Doğru karar vermek, renk seçimini yapmak, ölçüleri almak vs. Biz de Konfor Deck olarak Kompozit Deck İşlem ve Montajlarında size yardımcı olmaktadır. Kompozit Deck Malzemelerinin avantajlarından yararlanmak ve profesyonel hizmetin tadını çıkarmak için hemen bize ulaşabilirsiniz. Sitemizin ‘’iletişim’’ kısmında telefon numaralarımız ve e posta adreslerimiz yer almaktadır. Hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kahvemizin tadına bakmanızı isteriz. Keyifli ve Sağlıklı Günler Dileriz!

Anahtar Kelimeler: Kompozit Deck, Kompozit Yer Döşeme, Kompozit Deck İşlemlerinde Altın Kurallar, Kompozit Deck Montaj İşlemleri

Kaynek: https://konfordeck.com/kompozit-deck-islemlerinde-altin-kurallar/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir